windsurf vakanties

Windsurf en kitesurf vakanties

Heb je eenmaal de smaak van windsurfen te pakken, dan zul je je vakanties hier op gaan aanpassen. Wij zullen je een aantal tips geven die handig zijn bij het uitzoeken van een windsurf vakantie, of je nu in Nederland blijft of naar een verre windsurf bestemming gaat dat maakt niet uit.

Beginnende of gevorderde windsurfer

Als beginnende windsurfer is het verstandig om een locatie te kiezen die bij je niveau past. Er zijn namelijk nogal wat surf locaties waar het altijd heel hard waait en een aflandige wind richting het midden van de oceaan staat. Vaak staat er aan de kust meer wind dan aan bijvoorbeeld een meer in het binnenland. Bovendien zul je op een meer altijd naar een walkant afdrijven, mocht je niet meer terug kunnen surfen.

Eigen spullen of toch huren.

We kunnen allemaal wel de voor en nadelen van huren of je eigen surfspullen meenemen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van hoe je reist, vliegtuig, auto trein etc etc. Ik vind persoonlijk mijn eigen spullen het fijnst, je weet wat je hebt, kost niks extras, maar het is alleen soms een beetje gedoe vooral met vliegen. Let ook op dat er op de plaats van bestemming ruimte is om je surfset op te slaan en hoever het naar het water lopen is. 

Leuke surf bestemmingen in het buitenland

  • Fuerteventura  Voor de gevorderde windsurfer zijn de stranden hier ideaal en voor de beginnende windsurfers zijn er diverse lagunes met wat minder wind. Wij heben zelf een weekje in Hotel H10 Ocean suites gezeten, een paradijs voor kite en windsurfers. We hebben les genomen bij een echte voormalige professionele windsurfer Yannick Anton (sailsense school). Zij ge