kajuitjacht zeilen

Maandelijkse ervaringen

Hier zullen we onze ervaringen beschrijven, wat was leuk, wat was minder en waar liepen we tegen aan. Aangezien onze boot in Bruinisse ligt zullen we voornamelijk over onze ervaringen in de Zeeuwse wateren bloggen. Veel lees plezier.

windsurfen brouwerdam

Juni 2019

De laatste twee weekenden van Juni waren super om te zeilen, windsurfen en zwemmen. Dagen van 30+ graden celcius en een redelijke wind. Eindelijk hebben we gebruik kunnen maken van de hangparasol aan de giek. Met zoveel zon was het zonder bijna niet te doen.
Mooie zeiltochten gemaakt richting de brouwerdam waar op dat moment Concert at Sea bezig was. Met de boot voor anker van de muziek kunnen meegenieten. Naast het zeilen hebben we ook nog lekker kunnen windsurfen bij het Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Kortom het waren weer geweldig onstpannen weekenden. Op naar Juli, waarin we 14 dagen vakantie hebben en met de zeilboot door Zeeland gaan toeren.

Waar blijft de zomer nou? Tussen de buien en wolken door hebben we toch nog hele mooie dagen, maar altijd met de buienradar app in de hand is het toch wat jammer allemaal. Afgelopen weekend stond er windracht 7, geen enkele boot te zien op het grevelingenmeer. Dus zijn we met de auto naar Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam gereden. Wat een top plek is dat. Super uitzicht vanuit het restaurant vanwaar uit we al het windsurfgeweld hebben kunnen aanschouwen en heerlijk zeeuwse mosselen hebben gegeten. De volgende dag was de wind afgezwakt tot 3 in de ochtend naar 2 in de middag. In de ochtend hebben we lekker een rondje gezeild en daarna zijn we gaan chillen op een van de eilandjes. Hopelijk brengen de laatste  weekenden van juni wat zomers weer:))

kajuitjacht Bruinisse eiland

Mei 2019

Hemelvaartweekend, heerlijk van woensdag middag tot en met zondag avond op de boot vertoeven. Het weer was de eerste twee dagen wat minder maar met 30 graden op zondag was het super. We waren niet de enige die er op uit trokken.  
De meeste ligplaatsen bij de eilandjes waren al vroeg bezet, dus zijn we maar in de luwte van een van de eilandjes voor anker gegaan om nog even te kunnen gaan windsurfen. Op het dek van je boot de surfspullen optuigen is even wennen, maar lukt prima.  
Met bijna geen schaduw in de kuip is voor een dagje wel te doen, maar als we straks in de zomer 3 weken gaan toeren, moeten we toch wat bedenken om schaduw te maken. Na wat googlen bleek dat we de volgende opties hadden: biminitop, bimini-parasol, giektent of een hangende parasol/zonnetent. We hebben gekozen voor de laatste. De advertentie luidt: "Uitpakken, monteren, optakelen via de zeilval of een kraanlijn, de hoeken vastzetten aan de railing. Voila, u heeft bescherming tegen zon en schadelijke UV-straling". Nou we zijn benieuwd. 

Begin deze maand hebben we onze windsurf spullen aan boord gebracht. Eenmaal op de boot leek de plank opeens twee keer zo groot als toen deze in de schuur lag. Maar uiteindelijk is hij netjes aan de railing bevestigd. 
Vanaf het strandje van het grotere eilandje ten noorden van de jachthaven Bruinisse kun je prima windsurfen. Zeker voor beginners een fijne plek. Het is er vrij ondiep en staat er door de luwte van het eiland een stuk minder wind dan op het open water. 
Afgemeerd aan een rustig stukje steiger op dit eilandje hebben we ook overnacht. Het was de avond van het songfestival en met behulp van ons net aangeschafte wifi routerje en 4G abonnementje hebben we hard mee kunnen juichen voor de tv.

jacht railing

April 2019

De eerste verkennings tochtjes op het Grevelingenmeer zijn een feit. We hebben diverse eilandjes bezocht en hebben zelfs de barbecue al aangehad. We hadden al snel gezien dat we bij de meeste eilandjes niet met de achterkant naar de kade konden afmeren, wat voor ons wel een vereiste is om onze 55 kg wegende viervoeter van boord te kunnen laten. We hebben nu onze railingen aan beide zijde laten aanpassen zodat we ze kunnen losklikken en iedereen nu gemakkelijk van boord kan.

Bavaria 32

Maart 2019

16 Maart was het eindelijk zover, de overdracht. Een maand eerder was ons oog gevallen op een te koop staande bavaria 32 uit 2004 en vandaag zou hij aan ons overgedragen worden. Het weer zat die dag niet mee windkracht 6 a 7 en flink wat regen. Maar dat deerde ons niet, we wilden perse op de boot overnachten en de volgende dag zouden we nog even een opfris cursus havenmanouvreren krijgen. Gelukkig hadden we een elektrisch kacheltje bij ons welke gelijk heel de nacht overuren heeft staan draaien met een gevoelstemperatuur van 3 graden buiten. De cursus havenmanouvreren bleek zeer nuttig, met een stormachtige zijwind de box achteruit in manouvreren heeft het vertrouwen in onze stuurmanskunsten wel doen groeien. 
Vervolgens hebben we de boot naar onze smaak ingericht en zijn we helemaal klaar voor het komende vaarseizoen